Demisie răsunătoare! Constantin Vozian și-a dat demisia din funcția de director al Aeroportului din Capitală: Birocrație excesivă și limitări în gestionarea eficientă a întreprinderii

Administratorul Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, și-a dat demisia în această dimineață. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook, în care acesta a subliniat că demersul său este motivat de „provocările birocratice și de restricțiile impuse de structurile de conducere ale întreprinderii de stat”. El a exprimat speranța că viitoarea conducere va aborda aceste probleme cu o viziune corporativă mai dinamică.

„În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri. […] Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator”, a subliniat Vozian.

Vozian a subliniat că, în timpul mandatului său, Aeroportul a realizat „progrese notabile, inclusiv atragerea unor companii aeriene importante și creșterea atractivității sale”.

„În pofida faptului că pe toată perioada cât am condus Aeroportul, atacurile mediatice aduse întreprinderii nu au contenit, Aeroportul Internațional Chișinău a reușit mai multe realizări importante. Companii aeriene cu renume internațional au anunțat despre lansarea/relansarea zborurilor spre/dinspre Aeroportul Internațional Chișinău – Aegean, Baltic Air, Lufthansa, Eurowings, Wizzair, El-Al, Israir, Arkia, Azal, etc”, a mai scris Vozian.

Într-un final, Vozian a scris că pentru a evita orice forme de speculații, nu a fost impus sau îndemnat să demisionez de absolut nimeni și a subliniat că demersul său este motivat inclusiv de dorința de a se dedica exclusiv familiei.

Vozian a demisionat din funcția de Administrator al Aeroportului Internațional Chișinău în plin scandal legat de licitația aparent trucată pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Recent, AIC a anunțat că lansează o licitație cu strigare pentru închirierea spațiilor comerciale destinate activităților de alimentație publică și comerț specializat din zona sterilă a aeroportului. Spațiile urmează să fie date în locațiune pentru o perioadă de trei ani. Mișcarea Alternativa Națională a depus un denunț la CNA în care cere să fie verificată procedura de licitație. MAN susține că anumite persoane sunt interesate ca licitația să fie câștigată de o anumită companie, iar la mijloc se ascunde un act de corupție.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram