DOC | Dezmăț electoral sau decizie corectă? Mandatul primarului de Căușeni, ales în primul tur, invalidat fără nicio explicație

Mandatul primarului orașului Căușeni, Anatolie Donțu, ales pe listele Platformei Demnitate și Adevăr, a fost invalidat fără nicio explicație de către Consiliul Electoral din Căușeni. Acesta a fost ales cu o majoritate covârșitoare de voturi din primul tur de scrutin. Pentru Donțu au votat  76,3% din locuitorii orașului Căușeni. 

Informația a fost prezentată public de Liviu Vovc, secretarul general al Platformei DA.

„Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni 10/1 a luat act de probele prezentate în cadrul ședinței și conform art. 174 alin. (2) din Codul Electoral nr. 325/2022. (…) Se invalidează mandatul de primar al orașului Căușeni, urmare exercițiului electoral desfăurat în data de 5 noiembrie 2023”, se arată în documentul prezentat de Vovc.

Liviu Vovc s-a întrebat, într-o postare pe Facebook, „cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc?”

„Deja se depășesc orice limite. După ce 4 900 de locuitori ai Căușeniului au dat vot de încredere colegului nostru Anatolie Donțu, Consiliul Electoral de acolo a decis că este mai presus de lege și voința oamenilor. Astăzi, în zi de duminică, au invalidat mandatul de primar pentru că așa a vrut mușchiul lor, pentru că nu le convine omul. Cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc? Noi vom lupta ca dreptatea să triumfe. Vom lupta ca oamenii din Căușeni să aibă primarul pe care l-au ales”, a scris Vovc pe Facebook. 

Comisia Electorală Centrală nu comentat în niciun fel cazul și nu a prezentat motivele care au stat la baza acestei decizii. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin