Documente secrete: mai multe state occidentale, printre care Franța și Statele Unite, au trimis trupe speciale să lupte în Ucraina

Razboi Ucraina Tanc

Mai multe țări occidentale au trimis membri ai forţelor speciale pe teritoriul Ucrainei, pentru a ajuta armata ucraineană în respingerea invaziei militare ruse. Informațiile apar într-un document secret american publicat în mod neautorizat, informează postul britanic de televiziune BBC News.

Documentul, care este datat cu 23 martie și este atribuit Departamentului american al Apărării, arată că mai multe ţări occidentale au membri ai forţelor speciale pe teritoriul Ucrainei. Marea Britanie are cei mai mulţi militari în Ucraina, aproximativ 50, fiind urmată de Letonia, cu 17 militari, şi de Franţa, 15 militari. Statele Unite au 14 membri ai forţelor speciale pe teritoriul Ucrainei, iar Olanda un singur militar. Documentul nu precizează unde se află militari străini şi nici nu oferă informaţii despre misiunile pe care aceștia le-ar desfășura.

Toate statele occidentale, inclusiv Statele Unite şi Marea Britanie, au transmis, de la începutul invaziei militare ruse, că nu au deloc militari în Ucraina, cu excepţia celor care protejează misiuni diplomatice.

Publicarea ilegală, în ultima perioadă, a documentelor secrete americane este investigată de către Departamentul american al Apărării şi de către Departamentul Justiţiei. Pentagonul a admis că difuzarea neautorizată a acestor informaţii, multe referitoare la conflictul militar din Ucraina, generează “un risc foarte grav” de securitate naţională.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin