Dodon așteaptă să se încheie războiul, ca să poată spune dacă susține sau nu integritatea teritorială a Ucrainei

Situație confuză pentru liderul socialiștilor, Igor Dodon. Deși spune că el și formațiunea sa se pronunță categoric pentru păstrarea integrății teritoriale a tuturor statelor din lume, când vine vorba despre Ucraina nu are un răspuns clar deocamdată. Mai mult, el le recomandă și celorlalți să nu se grăbească să dea astfel de aprecieri înainte de încheierea războiului.

Prezent la emisiunea lui Anatolie Golea, de la TV 8, Igor Dodon a fost întrebat ce crede despre prevederile dreptului internațional referitoare la integritatea statelor și dacă nu și-a schimbat, între timp, opinia în privința Crimeei, despre care a spus anterior că aparține Rusiei.

„Eu susțin integritatea tuturor statelor. Această poziție nu se schimbă. Dar, uitați-vă, nu demult, Hersonul era populat de ruși, acum acolo sunt ucraineni. De aceea, ce și cum va fi vom putea spune abia după încheierea războiului. Nu trebuie să ținem parte nimănui, asta este poziția mea, Moldova este o țară neutră. În ceea ce privește teritoriile și așa mai departe, se va termina războiul și totul va fi clar”, a spus Igor Dodon.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *