Dosarul Aeroportului, trimis în judecată. Sunt vizați foști înalți demnitari, dar și persoane care au gestionat nemijlocit concesionarea | VIDEO

Dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău a fost finalizat și trimis spre examinare în instanța de judecată. Anunțul a fost fost făcut astăzi de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care susține că, în urma investigațiilor, s-a stabilit că prejudiciul adus statului se cifrează la peste 392 de milioane de lei.

În cauza penală sunt vizate mai multe persoane cu funcții de răspundere la acea vreme, printre care Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, Tudor Copaci, Angela Susanu, Maria Șendilă, Petru Jardan, Alexandru Ciutac și Alla Țubari. Potrivit Veronică Dragalin, învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă (art. 327 alin. (3) din Codul Penal) legea prevede pedeapsa sub formă  de închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului cauzat, Procuratura Anticorupție în comun cu CNA, a aplicat sechestru asupra bunurilor Avia Invest SRL și capitalul social, cât și bunurile inculpaților, inclusiv de peste hotare, în valoare totală de aproximativ 189 de milioane lei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *