Dosarul „Bismobil Kitchen” a fost trimis în instanță! Fondatorul companiei, Mihail Șaran, riscă până la 15 ani de închisoare

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei, trimiși pe banca acuzațiilor, în dosarul escrocheriei de aproape 40 milioane lei, anunță Poliția Națională, într-un comunicat de presă. 

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în total 168 de persoane au fost prejudiciate.  În ceea ce privește victimele din România ale acestei presupus escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut.

Fondatorul companiei a fost reținut în ianuarie 2023, pe aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, în data de 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu, contrar solicitării procurorului PCCOCS, iar învinuitul a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. A urmat căutarea și reținerea repetată a acestuia, în data de 14 aprilie, și plasarea lui în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS. Dacă va fi găsit vinovat de instanța de judecată, Mihail Șaran riscă de la 8, până la 15 ani ani de închisoare. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *