Două minore de 14 și 15 ani, bănuite că au ucis cu o deosebită cruzime o femeie de 67 de ani

Două minore, în vârstă de 14 și 15 ani, au fost reținute vineri, 22 septembrie, fiind suspectate de săvârșirea unui omor. Potrivit poliției, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că fetele, aflându-se în gospodăria unui băiat din satul Ghermănești, raionul Telenești, ar fi intrat într-un conflict cu stăpâna casei, o femeie de 67 de ani, după care ar fi ucis-o cu cruzime. 

„Acestea pe rând i-au aplicat femeii multiple lovituri de cuțit pe diferite regiuni ale corpului, au acoperit-o cu o plapumă și s-au eschivat de la fața locului, iar  cuțitele le-ar fi aruncat într-o fântână de lângă gospodăria victimei”, se arată într-un comunicat al poliției.  

Potrivit poliției, minorele nu sunt la prima abatere de la lege, fiind implicate în mai multe cazuri de bătaie în diferite sectoare ale capitalei, iar unele imagini de agresiune au fost distribuite în mediul online. Una dintre ele este plasată într-un Centru de plasament în situații de risc din capitală pe care îl părăsește des fără a înștiința responsabilii. 

„Precizăm faptul că, în fiecare caz, poliția a intervenit, solicitând implicarea imediată a specialiștilor pentru responsabilizarea și corectarea comportamentului minorei, dar și examinarea stării sale de sănătate, precum și pentru a preveni ca aceasta să comită alte infracțiuni. Inspectoratul General al Poliției a sesizat în repetate rânduri, avocatul Poporului, Procuratura mun. Chișinău- Oficiul Principal, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Botanica, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului, Direcția politici de protecție a familiei și drepturilor copilului a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Centru al capitalei”, se mai arată în comunicatul al poliției. 

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „Omor intenționat săvârșit cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram