Fostul șef al Statului Major General al Forțelor Armate Ruse îl contrazice pe Putin: Artileria NATO este semnificativ superioară celei ruse

Fostul șef al Statului Major General al Forțelor Armate Ruse (2004-2008) și fostul secretar adjunct al Consiliului de Securitate (2008-2012), Iuri Baluevski, a recunoscut că artileria NATO este semnificativ superioară artileriei ruse. El a făcut această concluzie în prefața la colecția de articole științifice militare „Algoritmi de foc și oțel”, care a fost analizată de publicația rusească „Standardul armatei”.

Această afirmație contrazice declarațiile lui Putin, care, încercând să acopere enormele eșecuri ale armelor ruse, a susținut anterior că sistemele de artilerie ale Moscovei și chiar unele modele sovietice sunt calitativ superioare celor occidentale, a menționat agenția.

În același articol, Baluevski a declarat că dezvoltatorii ruși de sisteme de artilerie au „rolul de a recupera din urmă”. Potrivit acestuia, invazia militară a Ucrainei de către armata rusă a scos la iveală o întârziere semnificativă în sistemele de artilerie și rachete rusești.

„Sistemele de artilerie NATO trag cu o precizie mult mai mare și pe distanțe mult mai lungi decât artileria rusă. NATO este, de asemenea, superioară Rusiei în războiul contra-baterie”, scrie generalul.

O altă concluzie pe care a făcut-o generalul rus în timpul războiului din Ucraina este legată de apărarea aeriană. Potrivit acestuia, apărarea aeriană a învins în mod neașteptat aviația militară, care nu numai că nu poate opera în masă pe teritoriul inamic, dar este și „forțată să zboare și să bazeze cu precauție” pe propriul teritoriu.

„Sarcina de a suprima eficient apărarea antiaeriană a inamicului s-a dovedit a fi practic imposibilă. Dar decizia sa predetermina cursul și rezultatul luptei în aer, și nu numai”, îl citează publicația pe Baluevski.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram