O nouă gafă a președintelui SUA. Joe Biden continuă să vorbească despre întâlniri cu lideri europeni care nu mai sunt în viață

Președintele Joe Biden s-a referit miercuri de două ori la cancelarul german Helmut Kohl în loc de fostul cancelar Angela Merkel, relatează NBC News. Este pentru a două oară în această săptămâna când Biden amintește de discuția cu un lider european care a murit cu ani în urmă.

Noua gafă a lui Biden a avut loc o serie de strângeri de fonduri în New York, unde descria conversații pe care a spus că le-a avut cu liderii europeni la o reuniune a G7 în 2021, la câteva luni după revolta din 6 ianuarie.

Biden a declarat la ambele evenimente că Helmut Kohl l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar citi despre oameni care au luat cu asalt Parlamentul britanic și au ucis ofițeri „pentru a împiedică alegerea unui prim-ministru”.

Dar Kohl, care a condus Germania în calitate de cancelar din 1982 până în 1998, murise cu patru ani înainte. Angela Merkel a fost cea care a participat la evenimentul G7 din 2021 relatat de Biden.

Casă Albă nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Nu a fost prima confuzie a lui Biden cu liderii europeni în această săptămâna. În prima gafă, Biden l-a încurcat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Francois Mitterrand, care a murit în 1996.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram