FOTO | Veste bună pentru credincioșii Mitropoliei Basarabiei. A fost sfințită biserica din satul Chetrosu, raionul Drochia

Încă un sfânt lăcaș sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Basarabiei și-a deschis porțile pentru credincioși. Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, raionul Drochia, păstorită de preotul paroh Ion Codreanu, a fost sfințită joi, 19 octombrie, de către un sobor de preoți, în frunte cu Episcopul de Bălți, PS Antonie.

După slujba de sfințire a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, anunță Episcopia de Bălți, într-un comunicat de presă.

În cuvântul său către credincioși, PS Antonie le-a vorbit despre semnificația slujbei de sfințire și importanța sfântului locaș pentru o creștinii ortodocși. El le-a mulțumit celor care s-au implicat în ridicarea sfântului locaș din satul Chetrosu, gratificându-i cu diferite distincții.

Astfel parohului bisericii, Ion Codreanu, i-a fost conferită cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți pentru clerici, Crucea Bălțeană. Diplomă de vrednicie i-a fost conferită Mariei Cociu, cu ocazia „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română, în semn de înaltă prețuire pentru activitatea jertfelnică în calitate de dascăl și dirijor al corului de credincioși. Crucea Bălțeană pentru mireni a fost oferită familiilor Elena și Ion Donu și Maria și Vasile Josanu, iar credincioșii care au contribuit la construirea sfântului locaș au primit Diplome de vrednicie.

Piatra de temelie a bisericii din Chetrosu a fost pusă în data de 12 august 2006, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, pe terenul donat de familia Elena și Ion Donu din localitate. Coordonarea lucrărilor de înălțare a sfântului locaș i-a revenit preotului Ion Codreanu, numit slujitor al comunității „Sfânta Cuvioasă Parascheva” prin decizia Nr. 29 din data de 26 ianuarie 2007.

Fondurile pentru construirea și înzestrarea bisericii cu cele necesare au provenit din donațiile familiei părintelui Ion Codreanu și a creștinilor din satul Chetrosu. Cu suportul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni de pe lângă Guvernul României a fost executată pictura de către Viorel Neagu și Andrian Dumitrescu între anii 2015-2016, au fost confecționate stranele din biserică și s-au finisat lucrările exterioare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin