VIDEO | Taximetrist reținut cu droguri de sute de mii de lei în curtea unei școli din Chișinău

droguri sare

Un taximetrist din Edineț, aflat în posesia unor droguri în valoare de peste 300.000 de lei a fost reținut în curtea unei școli din sectorul Ciocana al Capitalei.

Potrivit Poliției, aceasta este valoarea pe piața neagră a celor peste 0,5 kilograme de droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului) pe care bărbatul cu vârsta de 25 de ani le ridica din ascunziș, în timpul reținerii.

„Bărbatul le ridica în cantități  mari după care le diviza curierilor pentru satisfacerea comenzilor clienților din  magazinul cu activitate pe internet, în rețeaua Telegram”, anunță Poliția într-un comunicat.

În acest caz a fost reținut și un bărbat cu vârsta de 50 de ani, cu rol de curier, care preluase o doză de 50 de grame din ascunzișul în care anterior le plasase taximetristul și pe care le păstra într-un pachet de țigări.

„Acesta, la rândul său, urma să le distribuie drogurile clienților care au făcut comanda pe magazinul cu activitate pe internet, în rețeaua Telegram”, se mai arată în comunicat.

După reținere, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), judecătorul de instrucție a dispus aplicarea arestului. Investigațiile continuă, timp în care cei doi învinuiți beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram