Fructe și legume de sezon, produse ecologice și mărfuri handemade. În acest weekend, Chișinăul se transformă într-un iarmaroc uriaș

Locuitorii și oaspeții Capitalei, care preferă mărfurile de producție autohtonă, au posibilitate să viziteze, în acest weekend, mai multe iarmaroace și târguri țărănești, unde vor putea procura produse naturale și de artizanat. Potrivit autorităților din Chișinău, astfel de piețe improvizate vor fi deschise în toate sectoarele orașului.

Potrivit unui anunț publicat de Primărie, în zilele de 10 și 11 iunie, târgurile producătorilor locali vor fi distruite pe sectoare, după cum urmează:

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, în 10 iunie va fi deschis târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. De asemenea, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 103 (cinematograf „Patria”) va avea loc „Summer Vibes” – Târg al meșterilor populari și producătorilor autohtoni. În același sector, în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor, 11/4, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest”, organizat în colaborare cu AO „Eurocivis”.

În sectorul Rîșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab 6, va fi deschis un târg cu fructe, legume și produse apicole. În același sector, pe str. Miron Costin, 13/1 (lângă scuar) – Târgul „Gusturi și tradiții de primăvară”, al producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”.

În sectorul Centru, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. De asemenea, în Parcul „Valea Morilor”, pe aleile paralele cu faleză, spre Izvorul „Tamara”, vizitatorii vor avea parte de un târg cu produse Eco, organizat de către Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic.

În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 26, va funcționa, de asemenea, un târg al producătorilor locali, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”. Un târg similar va fi deschis, în același sector, în Parcul „Sarmizegetusa”. Și în Parcul „Valea Trandafirilor” va fi un iarmaroc, unde se vor vinde produse de artizanat și articole hand-made.

În sectorul Ciocana, târgurile vor fi deschise pe bd. Mircea cel Bătrân, colț cu str. P. Zadnipru, dar și pe adresele: P. Zadnipru, 2, str. Profesor Ion Dumeniuk, 20, str. G. Latină, 12/11, unde doritorii vor putea procura fructe și legume autohtone de sezon.

De asemenea, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea adiacentă str. Al. Pușkin, veți putea vizita un târgul al meșterilor populari.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram