Furtuna Ciaran a făcut prădăd în Europa. Cel puțin 11 oameni au murit

Furtuna Ciaran a lovit sever nord-vestul Europei, generând condiții meteorologice extreme. Cel puțin 11 oameni au murit în mare parte din cauza copacilor doborâți de rafalele puternice de vânt.

În Franța, în departamentul Aisne din nord, un șofer de camion a pierit într-un incident în care un copac a căzut peste vehiculul său. Într-un alt incident tragic care a avut loc în Le Havre, în regiunea Normandia, un bărbat de 70 de ani a căzut de pe balconul său în urma vântului puternic.

În centrul Madridului, o tânără de 23 de ani a fost victima unui accident mortal atunci când un copac s-a prăbușit asupra ei. În urma aceluiași incident, încă 5 persoane au fost rănite. Parcurile din capitală și din alte orașe au fost închise, deoarece furtuna a lovit mare parte din țară cu ploi torenţiale și vânt puternic.

Doi oameni au murit în orașul belgian Gent.  Un copil de cinci ani care se juca pe stradă a fost rănit de o creangă și a murit la spital câteva ore mai târziu. Într-un incident separat într-un parc al orașului, o femeie în vârstă de 64 de ani din Germania a fost și ea ucisă, iar fiica ei a fost grav rănită.

În Bavaria, o femeie în vârstă de 46 de ani a fost ucisă de un copac prăbușit în timpul unei excursii în munții Harz.

Trei oameni au murit și în Italia, unde apa a năvălit în mai multe spitale, inclusiv la Pisa și Florența.

În Țările de Jos, furtuna a provocat rafale de vânt de peste 100 km/h, în special în zonele de coastă. Mai mulți trecători au fost răniți de căderea copacilor. O persoană a murit în orașul Venray, din sud.

Furtuna a provocat totodată numeroase perturbări ale transporturilor. Compania aeriană olandeză KLM a fost nevoită să anuleze sute de zboruri către și dinspre Amsterdam, în același timp în care trenurile internaționale care circulau între capitala olandeză și Paris au fost suspendate, iar rutele maritime din sud-vestul țării au fost blocate. Totodată, agenția operator aeroportuară AENA a informat că a fost nevoie să anuleze 42 de zboruri în Spania.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram