Guvernul României a alocat peste jumătate de milion de euro pentru unele lucrări la podul Bumbăta-Leova

Executivul de la București a adoptat, vineri, hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru Comuna Vetrişoaia, Judeţul Vaslui, transmite bani.md.

Astfel, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 3,215 milioane lei sau echivalentul a 645 de mii de euro pentru realizarea lucrărilor de împrejmuire şi asigurării utilităţilor în punctul de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova), pe teritoriul comunei Vetrişoaia din judeţul Vaslui.

Banii sunt alocaţi bugetului local al comunei Vetrişoaia, judeţul Vaslui, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Podul de pontoane de la Leova-Bumbăta a fost dat în exploatare în data de 25 mai, iar lucrările au costat bugetul Republicii Moldova circa 260 de milioane de lei sau echivalentul a 13,6 milioane de euro.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram