Iarna vine cu pași repezi în România! Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în mai multe județe de peste Prut

Deși suntem abia la mijloc de noiembrie, în România, iarna se grăbește să vină deja.  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunță, începând cu ziua de vineri, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în special în zonele de munte, ce vor cuprinde, treptat, până duminică, trei sferturi din ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17-18 noiembrie, va fi în vigoare un Cod galben vânt, ninsori şi viscol în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Astfel, în acest perimetre va ninge local însemnat cantitativ şi se va depune strat gros de zăpadă, iar vântul va atinge viteze de peste 60 – 70 km/h.

Vor fi ninsori şi în restul zonei montane, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă (18 noiembrie) în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei vor cădea predominant ninsori.

De asemenea, un al doilea Cod galben de vreme rea va fi valabil în intervalul 18 noiembrie, în jumătatea estică a teritoriului şi la munte, unde vor cădea precipitaţii însemnate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea şi în Muntenia vor fi ploi şi trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviţă şi ninsoare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *