Ion Ceban: În patru ani, comunele și orașele municipiului Chișinău au beneficiat de alocări de 740 de milioane de lei

Ceban MAN

În ultimii patru ani, cele 18 suburbii ale Capitalei „au beneficiat de finanțări fără precedent”, susține liderul Partidului Mișcării Alternativa Națională, Ion Ceban. În total, comunele și orașele din municipiu au primit alocări de 740 de milioane de lei pentru 120 de proiecte distincte, potrivit unui comunicat al celor de la MAN.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a declarat că absolut toate proiectele au fost consultate, în primul rând, cu locuitorii din suburbii.

„La început de mandat am agreat ca fiecare suburbie va fi finanțată după mecanismul 70/30, iar în unele localități a fost 50/50, iar în alte cazuri am acoperit chiar aproape totul. Am vorbit cu oamenii din localitate, am făcut sondaje pentru a identifica prioritățile, multe dintre ele au fost regândite pe parcurs împreună cu oamenii. Toate inițiativele au fost realizate așa cum și-au dorit oamenii”, a precizat Ion Ceban.

Potrivit celor de la MAN, cele mai multe finanțări au ajuns pentru reabilitări de infrastructură, inclusiv pentru proiecte mari, cum ar fi construcția de grădinițe noi.

„În perioada 2019 – 2023 am reușit extinderea și construirea de grădinițe și școli, deschiderea centrelor pentru persoane în etate, lansarea și extinderea rutelor de transport public municipal. Au fost finanțate și cofinanțate proiecte vitale: extinderea rețelelor de apă și canalizare, reparația și construcția de drumuri, iluminatul public stradal, reabilitarea instituțiilor sociale, centrele de sănătate, casele de cultură și infrastructura sportivă, transport public, proiecte de recreere și agrement etc. Totodată, în perioada anilor 2020-2023, transportul public municipal care deservește rutele suburbane a fost înnoit, suplimentat, fluidizat și eficientizat. Au fost deschise noi rute, iar altele au fost extinse. Toate autobuzele au fost schimbate. Acum sunt analizate și alte rute pentru a fi suplimentate în suburbii”, a mai adăugat liderul MAN, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, nicio suburbie nu a fost discriminată în procesul de realizare a proiectelor, comunele și orașele fiind finanțate în funcție de necesități indiferent de culoarea politică a primarilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin