Liderul LOC recunoaște că opoziția proeuropeană e obligată de circumstanțe să susțină referendumul Maiei Sandu: Suntem puși în poziție de șah ca să facem mișcarea

Referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova are un puternic subtext electoral și a fost gândit pentru a mobiliza cetățenii să iasă la vot. Declarația a fost făcută  de copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor, Alexandru Bujorean, care a confirmat că Blocul Politic format din LOC, Platforma DA și Partidul Schimbării va susține desfășurarea referendumului inițiat de președintele Maia Sandu, pentru că „au fost puși în situație de șah”. 

„Cel mai mare concurent electoral al doamnei președinte este absenteismul la vot. Ar fi cinic să nu recunoaștem că pe segmentul de centru-dreapta Maia Sandu nu are concurenți puternici. Dar poziția noastră este următoarea: confortul oricărui politician sau partid nu este primordial. Cel mai important este ca să fie păstrat vectorul extern de integrare europeană”, a spus Alexandru Bujorean. Noi, reprezentanții partidelor extraparlamentare proeuropene, suntem puși în situația în care fie ne implicăm în acest proces, fie îl lăsăm la discreția PAS-ului. Însă nu PAS-ul este integrarea europeană. Noi suntem puși în poziție de șah ca să facem mișcarea. Evident, ne vom implica în susținerea acestui referendum, dar blocul politic despre crearea căruia am anunțat identifică și potențialul candidat la prezidențiale. Noi nu vom face campanie doar pro-PAS sau pro-UE, ci vom privi mai departe, la creșterea unor forțe politice care să asigure o majoritate proeuropeană în viitorul Parlament”, a declarat Bujorean, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive.

Amintim că Maia Sandu i-a chemat joi la Președinție pe reprezentanții mai multor partide de opoziție la consultări privind organizarea referendumului. Potrivit Președinției, discuțiile vor viza tema referendumului inițiat de Sandu statului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram