Președintele polonez Andrzej Duda: Trump va putea pune capăt rapid războiului din Ucraina dacă va fi ales președinte

Președintele polonez Andrzej Duda este convins că Donald Trump va putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va fi ales președinte al Statelor Unite în toamna acestui an, iar Vladimir Putin, în opinia sa, nu va risca să intre într-un război cu Polonia și întregul bloc NATO.

Declarația a fost făcută, miercuri, de liderul de la Varșovia în timpul unei vizite în Rwanda, în care Duda a remarcat că Trump își îndeplinește întotdeauna promisiunile.

„Pe baza experienței mele personale în care am lucrat cu președintele Trump, pot spune: ceea ce mi-a promis s-a împlinit. Deci, dacă am primit vreo promisiune de la Trump, dacă mi-a promis ceva, atunci s-a îndeplinit”, a spus Duda, citat de RBC Ukraine.

El a mai adăugat că „Trump este serios în tot ceea ce spune”. În martie 2023, Donald Trump le-a promis alegătorilor săi „va pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei în 24 de ore” dacă va fi ales președinte al SUA la alegerile din 5 noiembrie anul acesta.

Duda a fost întrebat și despre potențiala amenințare a unui atac rusesc asupra Poloniei. El a menționat că „o astfel de amenințare există teoretic, având în vedere situația în care imperialismul rus a fost, fără îndoială, reînviat și Rusia a atacat Ucraina”.

În același timp, în opinia sa, un astfel de atac ar trebui să provoace un răspuns din partea întregii Alianțe Nord-Atlantice. De aceea, potrivit lui Duda, este necesară modernizarea în continuare a armatei poloneze și achiziționarea de echipamente militare.

„Dacă Polonia este slabă, atunci pericolul unui astfel de potențial atac va crește cu siguranță. Dacă Polonia este puternică, are o armată puternică, bine echipată, atunci probabilitatea va scădea în mod evident”, a adăugat președintele polonez.

În opinia sa, Vladimir Putin „se va gândi de multe ori înainte de a ataca orice țară NATO, pentru că a văzut recent diferența de capabilități tehnologice și tehnice între ceea ce au la dispoziție țările NATO și ceea ce are Rusia la dispoziție”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram