Ministrul Justiției, despre alegerea lui Nicolae Roșca, fost avocat al Maiei Sandu, la șefia CC: „N-au fost temeiuri pentru a pune la dubii imparțialitatea sa”

A aflat din presă despre destituirea Domnicăi Manole din funcția de președinte al Curții Constituționale și despre alegerea lui Nicolae Roșca în locul ei și nu are niciun temei să pună la îndoială imparțialitatea noului președinte al Înaltei Curți. Declarațiile aparțin ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și au fost făcute în cardul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea TV.

„Am auzit din presă această noutate. Sunt sigură că toți membrii Curții Constituționale vor activa cum au activat și până acum, potrivit legii. N-au fost temeiuri pentru a pune la dubii imparțialitatea sa până acum”, a spus ministra Justiției”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Amintim că Domnica Manole a fost destituită prin vot secret de la șefia Curții Constituționale. Decizia a fost luată marți, 25 aprilie, în cadrul ședinței plecare a CC.În aceeași ședință, a fost numit un nou președinte al Înaltei Curți. Este vorba despre judecătorul Nicolae Roșca. 

Ultima decizie de rezonanță luată de Curtea Constituțională a fost permiterea purtării panglicii negru-oranj, numită și panglica Sfântului Gheorghe, precum și afișarea simbolurilor Z și V, care au fost folosite din plin de către Rusia în materialele propagandistice încă de la începutul invaziei în Ucraina. Decizia a fost luată în 11 aprilie.

Citește și: Detalii despre noul președinte al Curții Constituționale! Nicolae Roșca este fostul avocat al Maiei Sandu și are legături strânse cu PAS 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin