Moldova strălucește din nou la lupte libere. Anastasia Nichita, la un pas de o nouă medalie de aur

Un nou succes răsunător pentru luptătoarea noastră Anastasia Nichita. Sportiva din Moldova s-a calificat în finala Campionatului European de la Zagreb și are șanse reale să obțină un nou titlu de campioană. Asta după ce, în toamna anului trecut, a luat aurul la Campionatul Mondial de la Belgrad, devenind astfel cea mai bună luptătoare din lume, la categoria sa de greutate.

În semifinalele Campionatului European de la Zagreb, Anastasia Nichita a învins-o fără drept de apel pe turcoaica Eda Tekin, cu un scor categoric de 10-0. Astfel, luptătoarea din Moldova este la un pas de o nouă medalie de aur. În finală, care va avea loc astăzi, ea își va disputa întâietatea cu ucraineanca Iulia Tkaci.

Un mesaj de felicitare a adresat aseară președintele presei sportive, Eduard Ciobanu, care a felicitat-o pe luptătoarea în vârstă de 24 de ani, cât și pe antrenorii săi, Tudor Cârlan şi Anatol Guidea.

În luna septembrie 2022, Anastasia Nichita a devenit, în premieră, campioană mondială. Atunci, a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen. Trei ani consecutivi, în 2019, 2020 și 2022, ea a fost desemnată drept sportiva anului din Republica Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *