Moscova este dispusă să lupte „până la victorie”, iar negocierile de pace nu sunt posibile, susține purtătorul de cuvânt al lui Putin

Rusia îşi va duce „operaţiunea militară specială” până la capăt, până când îşi va atinge obiectivele – fie prin intermediul luptelor, fie al „altor mijloace disponibile”, a declarat purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de Agerpres.

Potrivit lui, la ora actuală, nu există indicii că ar fi posibilă o soluţie paşnică, iar negocierile cu Kievul nu sunt posibile, deoarece leadership-ul Ucrainei „a interzis negocierile de orice fel cu Rusia”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut din retragerea trupelor ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate o precondiţie pentru negocierile de pace.

În acelaşi timp, într-un mesaj video adresat în cadrul unei conferinţe de securitate de la Moscova, preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o „instabilitate în creştere în lume”, în contextul războiului pe care el l-a ordonat în urmă cu aproape un an şi jumătate.

Vladimir Putin a acuzat Occidentul de această instabilitate, afirmând că puterile occidentale încearcă să-şi menţină dominaţia globală în detrimentul altor ţări.

Liderul de la Kremlin a acuzat din nou de „neocolonialism” statele occidentale care ajută Ucraina să se apere în faţa invaziei ruse prin livrări de arme.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram