Noi întârzieri pentru darea în exploatare a primei jumătăți a podului de pe str. Mihai Viteazul

Darea în exploatare a primei jumătăți a podului de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău întârzie cu încă o lună. Amânarea este cauzată de dificultăți în instalarea rețelelor de tensiune înaltă.

Precizările au fost făcute de șeful Direcției mobilitate urbană a Capitalei, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău. Mai mult, funcționarul anunță și costuri în creștere pentru lucrările la pod.

Conform responsabilului, lucrările ar întârzia cu aproximativ o lună, data anterioară de oferire în exploatare a primei jumătăți a podului fiind luna mai.

„Reieșind din faptul că au fost executate unele lucrări suplimentare, acest termen ar putea să fie prelungit până în luna iunie”, a menționat Mihalache, citat de newsmaker.md.

Lucrările de reparație a podului au început în anul 2022. Nu este pentru prima dată când finalizarea acestora întârzie. Data inițială de dare în exploatare a primei jumătăți a podului era de 31 decembrie, 2023.

Bugetul preconizat pentru proiect este de 108 milioane lei, sumă care ar putea să crească, potrivit autorităților municipale. Șeful Direcției mobilitate urbană a precizat că agentul economic care execută lucrările a înregistrat o cerere de ajustare a costurilor de executare la inflație. Acesta nu a precizat suma cu care ar putea crește costul lucrărilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *