PAS solicită Procuraturii Generale să investigheze modul cum sunt cheltuiți banii de către Primăria Capitalei

Membrii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au depus un denunț la Procuratura Generală (PG) în care solicită investigarea modului în care sunt cheltuiți banii publici de către administrația Primăriei Capitalei.

Potrivit celor de la PAS, deși există fonduri alocate pentru programe esențiale destinate locuitorilor, resursele financiare nu sunt direcționate către aceste scopuri, ci sunt utilizate ineficient sau chiar nefolosite.

„Cel mai important este că bani pentru aceste programe municipale sunt în buget. Avem peste 176 milioane lei pentru asistenții personali și programul de asistență personală pentru copii. Avem alocate 150 milioane de lei pentru compensațiile la căldură. Avem 18 milioane de lei pentru grupele cu program prelungit. Acești bani sunt în bugetul municipal, iar oamenii care au nevoie de acest suport din partea Primăriei Chișinău, la momentul actual, nu beneficiază de ajutor”, se mai arată în comunicat.

Primăria Chișinău, în replică, a catalogat denunțul PAS drept „o nouă acțiune strict politică”, care au ca scop distrugerea și divizarea opiniei publice.

„Primăria a finalizat procesul de consultări ample pe taxele locale, nu 7 ore așa cum au dezbătut bugetul național cei de la guvernare și au încălcat flagrant legea. După ce va fi aprobat proiectul taxelor locale, va fi și bugetul”, a declarat consilierul primarului Capitalei, Natalia Ixari, pentru Realitatea.net.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram