Peste 500 de studenți din China vor continua studiile la Universitatea de Stat din Moldova, începând cu noul an de studii

Universitatea de Stat din Moldova își deschide ușile pentru studenții chinezi. Peste 500 de tineri din această țară și-ar putea continua studiile la Chișinău, prin intermediul a patru programe oferite de USM, în colaborare cu Universitatea „V.N. Karazin” din Harkov, Ucraina. Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre rectorul USM, Igor Șarov și ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

De asemenea, părțile au examinat posibilitatea extinderii studierii limbii chineze în cadrul universității noastre pentru studenții moldoveni, pentru a dobândi competențe lingvistice și a cunoaște mai bine cultura acestui popor.

„Universitatea de Stat din Moldova își reafirmă angajamentul său de a crește numărul de studenți străini și de a promova exportul de cunoștințe. În cadrul strategiei de internaționalizare, universitatea își propune să ofere oportunități educaționale de calitate și să contribuie activ la schimbul de idei și cunoștințe la nivel global. Creșterea numărului de studenți străini este unul dintre pilonii centrali ai misiunii noastre educaționale”, a subliniat rectorul Igor Șarov, exprimând  mulțumiri misiunii diplomatice pentru sprijinul acordat în proiectele inițiate, potrivit unui comunicat emis de instituție.

Un alt subiect important pus în discuție a vizat continuarea relațiilor de colaborare dintre USM și universitățile din China, ale căror rezultate vor dezvolta noi proiecte inovative, se mai spune în comunicatul USM.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *