Poliția, cu ochii pe alegeri! Promite să aplice legea cu „fermitate, corectitudine și echidistanță”

În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla polițiști, care vor monitoriza asigura „buna desfășurare a procesului de vot”, anunță Inspectoratul General al Poliției. De asemenea a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență.

„Oamenii legii vor fi la datorie pentru asigurarea securității în preajma secțiilor de votare, menținerii ordinii publice și aplicării cu fermitate, corectitudine și echidistant a prevederilor legale. Polițiștii din întreaga țară vor asigura  paza secțiilor de vot, ordinea publică și vor reacționa prompt la sesizările cetățenilor”, se arată într-un comunicat al IGP. 

Poliția solicită repetat concurenților electorali,  simpatizanților acestora și cetățenilor prezenți la orice întrunire, dacă observă încălcări electorale, sau de alt gen, să sesizeze autoritățile de aplicare a legii sau să sune la 112. 

„Totodată,  în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor recomandăm cetățenilor: să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe, să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală, să nu scoată din localul secției de votare  buletinul de vot înmânat pentru votare, să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent”, se mai arată în comunicatul Poliției. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram