Poluare severă în India. Un strat dens de ceață toxică a acoperit New Delhi

India poluare

Locuitorii din New Delhi s-au trezit vineri cu un strat gros de ceață toxică, iar pentru unele școli s-a ordonat închiderea timp de două zile, deoarece indicele de calitate a aerului (AQI) a intrat în categoria „severă” în mai multe părți ale capitalei indiene.

Agențiile guvernamentale au avertizat că nivelul de poluare s-ar putea agrava în următoarele zile, în ciuda eforturilor de a reducere a acestuia, potrivit Reuters.

Oficialii regionali au declarat că o combinație sezonieră de temperaturi mai scăzute, lipsa vântului și arderea miriștilor în statele agricole învecinate a determinat o creștere a poluanților atmosferici.

Mulți dintre cei 20 de milioane de locuitori din New Delhi s-au plâns de iritații ale ochilor și dureri de gât, calitatea aerului transformându-se într-un gri dens pe măsură ce AQI a fluctuat în jurul valorii de 480 în unele stații de monitorizare.

Un AQI cuprins între 0-50 este considerat bun, în timp ce valori între 400-500 afectează persoanele sănătoase și reprezintă un pericol pentru cei cu afecțiuni existente.

Unii furnizori de filtre pentru purificatoare de aer din regiune au declarat că se înregistrează o penurie, deoarece cererea a crescut brusc, iar stocurile ar putea fi suplinite abia luni.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *