Prim-ministrul indian Narendra Modi, la Viena: India și Austria sunt gata să ofere tot sprijinul posibil pentru restabilirea rapidă a păcii și stabilității în Ucraina

India este pregătită să ofere tot sprijinul posibil pentru restabilirea păcii în Ucraina distrusă de război, a declarat miercuri, la Viena, premierul Narendra Modi, după o vizită la Kremlin criticată de Kiev și Occident.

Modi a sosit la Viena marți seara după discuții cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova, unde liderul indian a cerut „pace prin dialog”, spunând că „războiul nu poate rezolva problemele”.

„Aceasta nu este o epocă a războiului. Problemele nu pot fi rezolvate pe câmpul de luptă”, a declarat Modi în fața reporterilor la Viena alături de cancelarul austriac Karl Nehammer.

Modi a spus că India și Austria sunt „gata să ofere tot sprijinul posibil” pentru „restabilirea rapidă a păcii și stabilității”.

Despre Ucraina, Nehammer a spus că ambele țări împărtășesc „obiectivul comun” de a obține o „păci cuprinzătoare, justă și durabilă, în conformitate cu Carta ONU”, subliniind rolul crucial al Indiei ca cea mai mare democrație din lume.

Potrivit lui Nehammer, Austria estepregătită să servească drept „loc de dialog” pentru „viitoarele summituri de pace”, adăugând că guvernul său este „în contact constant cu UE”. Cei doi lideri nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor în timpul conferinței.

Vizita de stat în Austria coincide cu aniversarea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări și este prima făcută de un șef de guvern indian de la Indira Gandhi în 1983.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram