Regretele lui Sturza. Fostul premier își cere iertare de la specialiștii care au venit în echipa PAS, dar au fost forțați să plece

Fostul premier Ion Sturza, unul dintre cei mai vocali susținători ai PAS și Maiei Sandu, se arată îngrijorat de plecările masive din echipa guvernamentală. Acesta constată că în spatele acestor decizii ar fi o profundă dezamăgire și își face mea culpa, pentru faptul că i-a încurajat anterior pe tinerii specialiști să se implice în actul administrativ, alături de actuala guvernare.

„Nicu Popescu de la MAE, Oleg Tofilat de la CFM, Constantin Vozian de la AIC, X de la BNM, Y de la Muncă, Z de la Finanțe… Cine este următorul? Toate aceste tinere speranțe – de altfel, total diferite ca experiență și temperament – au lăsat în urmă iluziile și au plecat din funcții”, susține Ion Sturza, într-o postare pe Facebook.

Astfel, el consideră că renunțarea oamenilor la funcții are la bază „opoziția din interior” și „invidia”.

„Dar cu cât mai mult s-au înmulțit realizările lor, cu atât mai mult a crescut „opoziția” internă, dezinteresul, suportul și, o spun pe șleau, invidia. Evident, acest lucru a stârnit multă frustrare și a contribuit la „mulțumesc frumos, mă duc să mă ocup de familia abandonată”. Sună familiar, nu?”, se întreabă fostul premier.

În context, el își exprimă „regretul și rușinea” față de acești oameni, inclusiv pentru faptul că au ținut cont de sfaturile sale.

„Astăzi, când și eu am nevoie de un sfat, nu-mi permit să citesc morală nimănui. Doar regretul și rușinea în fața acestor oameni mă obligă să o fac. Au crezut inclusiv în povețele auzite de la mine. Și mă bucur că o listă lungă de „alții” nu au fost la un anumit moment acceptați. Îmi luam un păcat pe conștiință”, a mai menționat Ion Sturza în postarea sa.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram