România și Republica Moldova vor promova reciproc turismul de pe ambele maluri ale Prutului 

România și Republica Moldova vor susține creșterea schimburilor turistice și promovarea reciprocă. Decizia a fost luată, în cadrul evenimentului de lansare oficială a Grupului de lucru comun al experților în turism, scrie Moldpres. 

Potrivit Ambasadei României la Chișinău, acțiunea a fost organizată cu sprijinul Biroului de Promovare Comercial-Economică al ambasadei și a avut loc înainte de deschiderea oficială a expoziției specializate „Tourism & Travel Expo” din Chișinău, la care România este prezentă cu un pavilion național.

La eveniment a participat ministrul român al antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, și ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan.La baza constituirii grupului de lucru stă Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, care are drept scop dezvoltarea unei strânse cooperări între organismele oficiale de turism. Unul dintre obiectivele actului constă în creșterea schimburilor turistice și promovarea reciprocă, inclusiv prin schimbul de materiale și informații publicitare.

Constituirea grupului de lucru reprezintă o primă etapă până la organizarea comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare economică România – Republica Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin