Rosian Vasiloi, căruia i s-a cerut demisia după atacul de la aeroport, a pus piatra de temelie a unui monument în memoria polițistul de frontieră ucis în iunie 

Un monument în memoria polițistului de frontieră, ucis acum două luni în urma atacului de la aeroport, va fi ridicat în incinta sectorului de Poliție de la Aeroport. Autoritățile au organizat o ceremonie de dezvelire a pietrei de temelie pentru acest monument. La eveniment a fost prezenți colegii de breaslă, prietenii și familia polițistului de frontieră Serghei Muntean, dar și familia lui Igor Ciofu, celălalt angajat ucis în atac. La ceremonie a asistat și șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. 

În cinstea lui Serghei Muntean a fost ținut un moment de reculegere, iar ulterior a fost desfășurat serviciul divin cu sfințirea locului de temelie al monumentului.

„Vreau să mulțumesc familiei pentru educația, patriotismul și curajul lui Serghei. Cu prețul propriei vieți, fără a ezita, a salvat alți oameni. Ramâne ca și un exemplu de devotament, curaj și sacrificiu – un Erou, iar pentru noi toți Eroii nu mor niciodată” a menționat Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră.

În 30 iunie, un individ din Tadjikistan, care a primit refuz de intrare în Republica Moldova, a împușcat mortal doi angajați ai structurilor de forță: un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Agresorul a murit și el peste câteva zile la spital.

La scurt timp după atacul armat, Ana Revenco, ministra de Interne a demisionat, deși mai mulți politicieni, inclusiv conducerea PSDE și CUB, dar și persoane din societatea civilă, au cerut și insistă în continuare pe demisia actualului șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, pe care îl consideră principalul vinovat de modul în care s-a acționat atunci. 

În legătură cu acest caz autoritățile au anunțat că au deschis o anchetă de serviciu, ale cărei rezultate urmau să fie făcute publice până la sfârșitul lunii iulie, lucru care nu s-a întâmplat nici până în prezent.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram