VIDEO | Igor Grosu consideră că cei care au cerut demisia lui Vasiloi lucrează pentru FSB

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, tot el lider al partidului de guvernământ, consideră că oamenii care au cerut demisia șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, după atentatul terorist de la aeroport, ar acționa în interesul serviciilor secrete rusești. El a dedus acest lucru prin faptul că multe dintre aceste mesaje au fost promovate prin intermediul platformei Telegram, care, potrivit lui, ar fi gestionată de FSB.

Întrebat cum comentează faptul că multă lume consideră că Vasiloi a rămas în funcție, datorită faptului că ar fi protejat chiar de către el, Igor Grosu i-a acuzat pe cei care afirmă așa ceva că ar face jocul Rusiei în Republica Moldova.

„Acestea-s minciuni și mie îmi pare rău că la noi nu doar presa, dar și altă lume bună foarte insistent se informează de pe Telegram. Vă amintesc că acestă structură, această platformă este gestionată de FSB. FSB-ul creează condiții pentru cei care scriu aceste minciuni. Lucrul ăsta (demiterea lui Vasiloi – n.n.), trebuia să-l decidă Ministerul de Interne, instituția care gestionează acest segment de securitate din Republica Moldova. Nu-i nici treaba mea, nici treaba majorității parlamentare, trebuie să vină ministrul și să spună: eu am evaluat, am analizat ce s-a făcut și ce nu s-a făcut și, în consecință, trebuie luată această decizie. Iată așa!”, a declarat șeful legislativului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin