The New York Times: Israelul amână invazia terestră în Gaza din cauza vremii

IDF

Israel intenționa să desfășoare o operațiune terestră în Fâșia Gaza în cursul acestui weekend, dar din motive legate de condițiile meteo nefavorabile, aceasta a fost amânată, conform unor surse citate de The New York Times (NYT). Potrivit publicației, Israelul are în plan să trimită un număr semnificativ de trupe, tancuri, geniști și forțe speciale pentru a ocupa orașul Gaza, cu obiectivul declarat de a neutraliza conducerea de vârf a Hamas, atât din punct de vedere politic, cât și militar.

Publicaţia americană The New York Times a relatat sâmbătă seară că ofensiva terestră israeliană a trebuit să fie amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Cerul înnorat a făcut dificilă decolarea avioanelor militare şi lansarea dronelor israeliene care ar urma să asigure susţinerea aeriană pentru forţele terestre israeliene ce vor intra în Gaza.

Potrivit NYT, operațiunea ar putea fi cea mai mare de la conflictul israeliano-libanez din 2006 și ar putea cufunda țara în „abisul luptei urbane sângeroase” luni de zile într-un teritoriu mic, cu o populație de peste 2 milioane de oameni. După cum notează ziarul, nu este clar ce intenționează să facă Israelul după capturarea Gazei și ce înseamnă exact distrugerea conducerii Hamas.

În Israel, potrivit NYT, nu este exclus ca Hamas să ucidă ostatici, să folosească civili ca scuturi umane și să întindă capcane.

Războiul dintre Israel și Hamas a început pe 7 octombrie cu tragerea a sute de rachete în teritoriul israelian și capturarea unor zone populate de către palestinieni. Israelul, după ce a recăpătat controlul asupra teritoriilor sale, a început pregătirile pentru o operațiune terestră. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *