Rusia aduce oficial arme nucleare tactice în Belarus! Acordul a fost semnat astăzi la Minsk

Miniștrii apărării din Rusia și Belarus au semnat, joi, un document pentru desfășurarea de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului, scrie agenția de presă rusească Tass. 

Acordul a fost semnat în cadrul unei întâlniri desfășurate, la Minsk, între miniștrii Apărării din cele două state, Serghei Șoigu și Viktor Krenin. Decizia de a muta arme nucleare rusești în Belarus a fost luată la începutul anului, în condițiile războiului pornit de Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit hotnews, Belarus s-a dovedit unul dintre cei mai loiali aliați ai Rusiei, de la lansarea invaziei militare în Ucraina. Deși președintele Aleksandr Lukașenko nu s-a angajat cu trupe în conflict, el a permis armatei ruse să lanseze atacuri în Ucraina de pe teritoriul țării sale.

În luna martie, Lukașenko, aflat la putere din 1994, a menționat posibilitatea ca Rusia să desfășoare arme nucleare în țară și a lansat, totodată, acuzații nedovedite conform cărora statele din Occident se pregătesc să invadeze și să distrugă Belarusul.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram