Rusia, tot mai neputincioasă în fața sistemelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei. Rachetele și dronele rusești rareori reușesc să-și atingă țintele

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, alerta antiaeriană din capitala Kiev s-a declanșat de 740 de ori și a durat în total 851 de ore și 38 de minute, anunță Ministerul ucrainean al Apărării. Partea bună este că, între timp, Kievul și-a consolidat substanțial sistemul de apărare antiaeriană, prin urmare, atacurile cu rachete ale rușilor devin tot mai ineficiente.

Astfel, potrivit autorităților din țara vecină, în ultimele două luni, nicio rachetă sau dronă rusească, lansate asupra orașului Kiev, nu și-au atins ținta, fiind interceptate și distruse în aer.

Cel mai recent atac cu rachete și drone asupra Ucrainei, care, potrivit presei din Rusia, a fost și unul dintre cele mai masive, a avut loc în data de 8 mai. Țintele principale au fost din nou orașul Odesa și capitala Kiev. Cel puțin cinci civili au fost răniți la Kiev, după ce bucăți dintr-o dronă interceptată a lovit un bloc de apartamente. În același timp, 15 mașini au fost avariate într-o parcare din Kiev. Rusia a atacat Kievul preponderent cu drone kamikaze Shahed 136. În total, rușii au trimis 35 de astfel de aparate de distrugere în masă, toate fiind doborâte de apărarea aeriană ucraineană.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *