Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, va fi abordat de procurorii anticorupție în urma unei plângeri a fiului lui Sergiu Mocanu

Procuratura Anticorupție confirmă că a înregistrat plângerea depusă de Roman Mocanu, fiul președintelui Partidului „Republica Unirii”, Sergiu Mocanu, împotriva șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu. 

„Cât privește întrebarea dacă Procuratura va investiga acuzațiile, vă informăm că Procuratura este obligată să examineze toate plângerile sau denunţurile referitoare la infracţiunile săvârşite, pregătite sau în curs de pregătire”, au declarat reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție pentru newsmaker.md.

Amintim, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a fost acuzat de abuz de putere. O plângere, în care este vizat șeful Poliției Naționale, a fost făcută de fiul președintelui Partidului „Republica Unirii”, Sergiu Mocanu, act ce a fost transmis săptămâna trecută Procuraturii Anticorupție. 

La începutul lunii mai, fiul lui Sergiu Mocanu a fost reținut, după ce și-a parcat neregulamentar mașina lângă sediul MAI. Abaterea a fost constatată chiar de șeful IGP care mergea la o ședință de lucru.

Politicianul Sergiu Mocanu, al cărui fiu a fost acuzat că a parcat neregulamentar lângă MAI și apoi a fost oprit în trafic, a declarat că există bănuieli rezonabile că baza de date a Centrului pentru monitorizarea traficului rutier în Chișinău este folosită pentru diverse manevre ale poliției care ajung și până la cei din politică.

De asemenea, Viorel Cernăuțeanu, a fost acuzat de președintele Partidului „Republica Unirii”, Sergiu Mocanu, de depășirea atribuțiilor de serviciu și de persecutarea fiului său. Potrivit politicianului, Cernăuțeanu ar fi surprins mașina fiului lui Sergiu Mocanu, parcată neregulamentar în preajma sediului Ministerului de Interne, și ar fi declanșat o adevărată operațiune de reținere și sancționare a sa.

Sergiu Mocanu nu a negat abaterea comisă de fiul său, însă a condamnat „metodele abuzive ale poliției”. Politicianul susține că acesta a fost „sechestrat” și dus la Secția de monitorizare și documentare a traficului rutier în urma unei operațiuni cu polițiști înarmați.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *