Se decide soarta Partidului „ȘOR”! Curtea Constituțională se întrunește în ședință, pentru a examina scoaterea partidului în afara legii

Curtea Constituțională (CC) va decide, în cadrul ședinței din 10 mai, dacă Partidul „ȘOR” va fi sau nu scos în afara legii. Se întâmplă după ce Ministerul Justiției a propus, în toamna anului 2022, verificarea constituționalității Partidului „Șor”. Ședința va începe de la ora 10.00, iar în sala de ședințe a CC vor avea acces doar persoanele invitate.

Potrivit fostului ministrul al Justiției, Sergiu Litvinenco, Partidul „ȘOR” a acționat până acum în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova”.

În sesizare se menționa că, la toate scrutinele la care a participat, Partidul „Șor” a fost sancționat pentru încălcarea legislației electorale, inclusiv pentru finanțare ilegală.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” a respins până acum toate acuzațiile formulate de autorități și au catalogat acțiunile lor drept o răfuială politică și persecutarea opoziției. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin