Spicherul rus cere să fie interzisă orice activitate a Curții de la Haga, în Rusia, iar cei care colaborează cu ea să fie pedepsiți aspru

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, propune modificarea legislației, pentru a interzice orice fel de activitate a Curții Penale Internaționale pe teritoriul Federației Ruse. Mai mult, acesta cere să fie penalizați aspru toți cei care vor  colabora cu înalta instanță de la Haga.

Oficialul rus a venit cu această inițiativă după ce, în data de 17 martie, Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, și a ombudsmanului Maria Lvova-Belova, pentru deportarea copiilor din Ucraina. Ca urmare, aceștia riscă să fie arestați și predați tribunalului internațional, în cazul în care ajung în una din cele 123 de țări ale lumii, care recunosc autoritatea Curții de la Haga.     

În opinia lui Volodin, comandantul suprem trebuie să aibă dreptul să-și apere cetățenii, în cazul în care anumite structuri internaționale adoptă decizii anticonstituționale.

În replică, scriitorul și jurnalistul rus Alexandr Nevrozov, un critic fervent al regimului de la Kremlin, susține că pentru actuala putere de la Moscova deznodământul războiului din Ucraina este o chestiune de viață de moarte.

„Să se retragă n-au cum, să se ascundă nu au unde. Însă, în loc să schimbe tacticile și retorica, în loc să caute soluții rezonabile, ei continuă să vină cu propuneri idioate. Ei cred că, prin „anularea tribunalului”, vor fi în siguranță”, a scris Nevrozov pe pagina sa de Telegram.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *