SUA vor desecretiza informații cu privire la originea COVID-19

Președintele Statelor Unite, Joe Biden a semnat, luni, legea care permite declasificarea informațiilor deținute de comunitatea de informații americană cu privire la originea Covid-19, anunță Casa Albă, potrivit Europa Liberă România. 

„În 2021, am cerut comunității de informații să folosească fiecare instrument de care dispune pentru a investiga originea Covid-19, iar această activitate este în desfășurare. Trebuie să aflăm exact originea Covid-19, pentru a ne asigura că putem preveni mai eficient viitoare pandemii”, a declarat Joe Biden. 

El a precizat că nu toate informațiile clasificate cu privire la originea Covid vor fi făcute publice, ci doar cele care nu vor afecta securitatea națională a SUA. La începutul lunii martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut guvernelor să prezinte public datele pe care le dețin despre originea virusului care a provocat boala Covid-19.

Anterior, autoritățile din SUA au anunțat că virusul ar putea proveni dintr-un laborator chinezesc din regiunea Wuhan, acolo unde au apărut primele cazuri de COVID-19.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin