Svetlana Tihanovskaia a început o vizită oficială în Republica Moldova: Aștept cu nerăbdare să discutăm despre aspirațiile noastre europene comune

Svetlana Tihanovskaia

Liderul opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, efectuează o vizită în Republica Moldova pentru a participa în perioada 20-21 octombrie la Moldova Women Forum 2023.

Tihanovskaia a anunțat pe rețelele de socializare că va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputații din Grupul de prietenie „pentru un Belarus democratic”.

„Sunt încântată să încep vizita mea în Moldova la invitația președintelui Maia Sandu. Aștept cu nerăbdare să discutăm despre aspirațiile noastre europene comune. Mă voi alătura Moldova Women Forum 2023 și mă voi întâlni cu speakerul Igor Grosu și grupul pentru un Belarus democratic din Parlamentul de la Chișinău”, a scris Tihanovskaia.

Pe 21 octombrie, la Castel Mimi se va desfășura prima ediție a ”Moldova Women Forum 2023”. La eveniment vor participa peste 170 de femei și peste 30 de paneliști naționali și internaționali.

Svetlana Tihanovskaia, care a candidat la alegerile prezidenţiale din 2020 în Belarus în locul soţului său Serghei Tihanovski, încarcerat, a adunat mulţimi în întreaga ţară în timpul campaniei electorale. Aceasta a fost forțată să plece în exil după ce președintele Aleksandr Lukașenko și-a asigurat al șaselea mandat, în ceea ce instituțiile internaționale au numit atunci ca fiind „alegeri fraudate”.

Un tribunal din Belarus a condamnat-o, în martie, în lipsă, la 15 ani de închisoare, fiind acuzată în special de „conspiraţie pentru preluarea neconstituţională a puterii”.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *