Ursula von der Leyen la Chișinău: Faceți progrese excelente! Ați dovedit de mult că viitorul vostru este în Uniunea noastră

Ursula von der Leyen-Maia Sandu

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată joi în vizită la Chișinău, a declarat că apreciază progresele înregistrate de Republica Moldova în parcursul său de aderare la UE, subliniind că solidaritatea Uniunii Europene față de Republica Moldova este de neclintit.

„Moldova a demonstrat cât de europeană și cât de profund angajată este să parcurgă calea de aderare. Cunoașteți că la începutul lunii noiembrie, Comisia va prezenta raportul său anual cu privire la extinderea UE și va evalua progresele Republicii Moldova în calitate de țară-candidat. Apoi această evaluare va fi discutată la Summitul Consiliului Uniunea Europeană din decembrie. Faceți niște progrese extraordinare și sunt foarte impresionată să văd determinarea Moldovei de a merge înainte”, a declarat Ursula von der Leyen.

La rândul său, Maia Sandu a menționat că vizita președintelui Comisiei Europene este un semnal de susținere pentru R. Moldova, dar și pentru parcursul ei european.

„Țara noastră face tot ce îi stă în putință pentru a îndeplini toate angajamentele pentru a începe negocierile. Lucrăm cu toții zi și noapte pentru ca dezideratul de integrare europeană să devină realitate. Aderarea este singura cale de a proteja democrația și pacea”, a declarat șeful statului.

În contextul acestei vizite, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, și directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea, Gert Jan Koopman, au semnat un amendament care prevede debursarea, până la sfârșitul acestui an, a 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice.

Ursula Von der Leyen a avut o întrevedere și cu Dorin Recean. Premierul a reiterat direcțiile prioritare ale Guvernului, care se referă la asigurarea ordinii și securității statului, reforma justiției și combaterea corupției, consolidarea sectorului energetic și integrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin