Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, demontează argumentele CNA, cu privire neregulile din listele electorale pentru alegerile din Găgăuzia

Eventualele nereguli depistate în listele electorale ale alegătorilor din autonomia găgăuză, la care fac trimitere procurorii și ofițerii CNA, nu confirmă faptul că ar fi fost favorizat un candidat anume, consideră vicepreședintele CEC, Pavel Postica, sugerând, în context, că acest argument nu poate servi drept temei pentru anularea scrutinului.  

În cadrul emisiunii Punctul de Azi, de la TVR Moldova, Postica a mai menționat că observatorii nu au sesizat încălcări masive a secretului votului.

„Poate sunt suspiciuni privind anumite nereguli în listele electorale, cu persoane care nu erau în țară, dar nu putem afirma că votul era în favoarea unui sau altui candidat, pentru că există secretul votului. Din toate semnalele transmise de observatori, din toate comentariile făcute de colegii din mass-media, care au statut de observator, putem spune că nu au existat incidente care să indice încălcarea masivă a secretului votului”, a spus vicepreședintele CEC.

Marți, 16 mai, ofițerii CNA au descins în forță la sediul Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, chiar în ziua în care instituția a anunțat rezultatele finale ale scrutinului de duminică, în urma căruia, candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat funcția de bașcan.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat listele electorale și buletinele de vot de la alegerile din 14 mai, pe motiv ar există bănuieli rezonabile că în listele electorale ar fi persoane care, în ziua scrutinului, s-ar fi aflat în afara țării, dar și persoane decedate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *