VIDEO | Ambasadorul SUA în România: Orice țară care trece prin alegeri în acest an este o țintă pentru Rusia

România va fi o țintă pentru Rusia, existând riscul ca Kremlinul să încerce să influențeze alegerile. Declarația a fost făcută de ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, într-un interviu pentru HotNews.ro.

„Vedem cum Rusia folosește dezinformarea, influența malignă, tactici de intimidare în multe țări, inclusiv în țara mea, inclusiv în Statele Unite. Așa că da, cred că România, orice țară care trece prin alegeri în acest an este o țintă pentru ruși”, a declarat diplomatul american.

Kavalec a explicat că, astăzi, prin intermediul rețelelor sociale „este foarte ușor să răspândești o minciună sau să răspândești o poveste care îi înfurie sau îi supără pe oameni, poate chiar îi determină să iasă în stradă și să protesteze”.

„Și vedem că acest tip de dezinformare este folosit pentru a încerca să divizeze oamenii, pentru a crea provocări, pentru a răspândi informații care nu sunt absolut deloc adevărate, care îi supără pe oameni. Așa că, în mod cert, cred că România va fi o țintă. Țara noastră va fi o țintă. Alte țări vor fi o țintă pentru acest tip de dezinformare. Și cu toții trebuie să lucrăm împreună – cetățeni, guvernanți, jurnaliști – pentru a încerca să contracarăm acest tip de efort al Rusiei”, a mai spus ambasadorul.

În contextul recentelor avertismente de la vârful SUA, NATO și UE privind pericolul rusesc în creștere, Kathleen Kavalec a declarat că „Rusia a fost și continuă să fie o amenințare”, iar „Ucraina trăiește această amenințare pe propria piele”.

„Documentele NATO au identificat întotdeauna Rusia ca fiind cea mai mare amenințare la adresa NATO. Dar ceea ce este important, cred eu, este să recunoaștem că NATO există pentru apărarea noastră și pentru descurajarea Rusiei. Așa că astăzi, mai mult ca oricând, unitatea NATO, faptul că NATO se dezvoltă, faptul că NATO investește mai mult în propria apărare și în descurajare este cel mai puternic zid împotriva unui război ca acesta care se extinde”, a mai declarat oficialul.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram