VIDEO | Atac armat în centrul orașului Praga. Mai mulți oameni au fost uciși și răniți

Mai mulți oameni au fost uciși și răniți într-un atac armat în apropierea unei universităţi situate în centrul capitalei cehe Praga, anunţă poliţia cehă. Potrivit datelor preliminare, un bărbat ar fi ocupat o poziție de tragere pe acoperișul facultății de arte, de unde a deschis focul. La scurt timp după incident, primarul orașului a anunțat că atacatorul s-a sinucis.

„Momentan, la fata locului are loc o intervenție a politiei, întreaga piață Jan Palach și împrejurimile sunt complet închise. Atacatorul a fost eliminat! Întreaga clădire este în prezent evacuată, sunt mai mulți morți și zeci de răniți.”, precizează poliția pe Twitter.

Universitatea Charles este situată în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Charles, o zonă foarte frecventată de turiști.

Mai mulți studenți au postat pe rețelele de socializare mesaje și imagini din interiorul universității.

„Suntem blocați în sala de clasă. Atacatorul este mort, dar așteptăm să fim evacuați. Ne rugăm să rămânem în viață. Am baricadat ușa înainte ca atacatorul să încerce să o deschidă”, este una dintre mărturiile studenților.

Poliția a trimis la fața locului efective suplimentare de intervenție rapidă.

„Facem apel la cetățeni să nu rămână în apropiere și să nu-și părăsească locuințele. Intervenția poliției este încă în desfășurare”, au precizat oamenii legii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram