VIDEO | Corespondentul rus de război, Vladlen Tatarski, a murit în urma unei explozii la Sankt Petersburg 

Update:

Numărul persoanelor rănite în urma exploziei dintr-un restaurant din centrul orașului Sankt Petersburg, în care și-a pierdut viața corespondentul rus de război, Vladlen Tatarski, a ajuns la 30, potrivit presei de la Moscova.

Presa rusă scrie că persoana suspectă în acest caz ar fi Daria Trepova, o tănără născută în 1997. Ea este cea care ar fi adus în restaurantul în care avea loc evenimentul la care participa vloggerul rus o statuie în care era dispozitivul exploziv. Au fost publicate și imagini cu aceasta atunci când intră în restaurant, dar și din interiorul localului înainte de explozie.

Imagini surprinse chiar înainte exploziei cu Daria Trepova alături de Vladlen Tatarski, în interiorul restaurantului din Sankt Petersburg.

Știrea inițială:

Corespondentul și blogger-ul de război din Rusia, Vladlen Tatarski, a murit, în urma unei explozii puternice, care s-a produs, duminică seara, într-un restaurant din Sankt Petersburg. Presa rusă scrie că ar fi vorba despre un asasinat. 

În urma deflagrației, alți cel puțin 15 oameni au fost răniți. Presa mai scrie că restaurantul ar aparține liderului grupului de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin.

Cel mai probabil, explozibilul ar fi fost ascuns într-o statuetă, pe care jurnalistul ar fi primit-o cadou chiar în incinta localului. 

Explozia s-a produs într-un restaurant care ar aparține lui Evgheni Prigojin

Tatarski, pe numele său real Maxim Fomin, era cunoscut pentru mesajele sale propgandistice extrem de dure. Avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari ruși.

„Pe toți îi vom învinge, pe toți în vom omorî, pe toți care trebuie îi vom prăda. Totul va fi așa cum vrem noi să fie”, spunea Tatarski, la ceremonia de anexare a regiunilor din estul Ucrainei, din toamna anului trecut.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin