Institutul pentru Studiul Războiului: Ofensiva de iarnă a armatei ruse a eșuat

Ofensiva de iarnă a armatei ruse, declanșată la începutul lunii februarie, a eșuat în atingerea obiectivului propus și anume ocuparea întregii regiuni Donbas, se arată în cea mai recentă analiză, realizată de Institutul pentru Studiul Războiului (ISR).

Astfel, potrivit analiștilor militari americani, șeful Statului Major al Rusiei, Valeri Gerasimov, anunțase, în 22 decembrie, că forțele ruse își concentrează cea mai mare parte a eforturilor pe ocuparea regiunii Donețk, însă planurile au fost date peste cap.

De cealaltă parte, analiștii ruși s-au arătat îngrijorați că forțele ruse nu vor putea să își încheie operațiunile ofensive la Bahmut și Avdiivka, pentru a se putea pregăti de contraofensiva armatei ucrainene, așteptată între Paști și 9 mai.

Mai mult, scrie ISR, rușii au evidențiat că nu au existat bătălii decisive pe tot parcursul iernii și au observat că Rusia nu va fi capabilă să continue o operațiune ofensivă la scară largă, dacă nu va putea securiza, în săptâmânile următoare, Bahmutul și Avdiivka. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *