VIDEO | De la români, pentru români! Un lot mare de ajutoare umanitare din România a ajuns la nevoiașii din Cahul

Sprijin creștinesc din România pentru familiile nevoiașe din Cahul. O cantitate impresionantă de ajutoare umanitare a fost colectată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și transmisă Episcopiei Basarabiei de Sud. Românii din județul Argeș s-au mobilizat și au strâns bani și diverse produse de primă necesitate, pentru frații lor din Republica Moldova, care au nevoie de ajutor.

Alimente neperisabile, conserve, apă, scutece, lapte praf, dulciuri și obiecte de igienă personală, au trecut Prutul și au fost depozitate la sediul Episcopiei Basarabiei de Sud din orașul Cahul, anunță postul de televiziune al Patriarhiei Române, Trinitas TV. De asemenea, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a dăruit Bibliotecii Centrului Eparhial din Cahul o parte din colecția personală de cărți și publicații tipărite recent.

„Îi mulțumim Înalt Prea Sfințitului, pentru că își îndreaptă adesea gândurile către noi. Pe noi ne leagă o prietenie mai veche, concretizată, iată, prin fapte. El știe greutățile pe care le avem aici, în Basarabia, și se gândește la credincioșii de aici, la preoții de aici, iar prin gesturi concrete binecuvântează ca să se realizeze fapte de dragoste creștinească”, a menționat PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, din cadrul Mitropoliei Basarabiei.  

Consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelul, Andrei Diaconescu, a menționat că, în acest fel, românii își exprimă dragostea frățească pentru creștinii din Republica Moldova.  

„Găsim mereu zâmbete pe buzele fraților din această eparhie și suntem convinși că și dăruitorii se bucură, pentru că întreaga campanie se numește „Bucuria de a dărui””, a menționat prelatul român.

„Mulțumim lui Dumnezeu, pentru că ne-a ajutat, și de data aceasta, să aducem copiilor și nevoiașilor darurile pe care mușcelenii le-au adus la apelul nostru. Am adus aici atât daruri pentru minte, cât și pentru trup, pentru folosul acestor oameni încercați de greutățile vremurilor. Dumnezeu să-i binecuvânteze și pe dăruitori, și pe primitori”, a spus, la rândul său, părintele Ciprian Dragomir, parohul bisericii din Fundeni, Județul Argeș.  

În perioada imediat următoare, și alte parohii argeșene vor organiza astfel de colecte pentru sprijinirea familiilor sărace din sudul Basarabiei, precum și pentru continuarea construcțiilor de noi lăcașuri de cult, în vederea revigorării vieții spirituale a credincioșilor care aparțin de Episcopia Ortodoxă Română a Basarabiei de Sud, mai anunță Trinitas TV.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *