VIDEO | Deputatul PAS, Lilian Carp, pune piciorul în prag și spune că Moldtelecom nu va fi privatizată sau vândută: Nu a fost luată nicio decizie

Președintele comisiei parlamentare securitate națională,  apărare și ordine publică, Lilian Carp, spune nu există nicio listă de întreprinderi de stat „discutată sau aprobată” care ar putea fie scoase la privatizare. Mai mult, el spune că informațiile cu privire la privatizarea Moldtelecom nu au fost probate. Carp îl contrazice în acest fel pe directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, care a declarat, acum câteva zile, că Moldtelecom, precum și alte întreprinderi de stat, ar putea fi scoase la privatizare.

„Nu există nicio listă discutată sau o listă aprobată. Nu este luată nicio decizie. Au fost rostogolite în spațiul public lucruri care nu au fost probate. Nu a fost luată nicio decizie pe nicio întreprindere de stat care urmează să fie privatizată. Au fost anunțate câteva întreprinderi pentru care ar putea fi căutați investitori. Dacă mă întrebați de întreprinderea Moldtelecom, este o întreprindere strategică, nu uitați că este principalul furnizor de internet. Și în condițiile date trebuie să fii foarte atent cine sunt partenerii care participă. Pentru mine, este o întreprindere la fel de strategică precum Franzeluța și altele. Este o listă de întreprinderi la care doar Parlamentul trebuie să aprobe dacă pot fi scoase la privatizare sau vânzare”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea TV. 

Acum câteva zile, directorul Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a declarat că autoritățile se pregătesc să scoată la privatizare întreprinderea de stat „Fabrica de Sticlă din Chișinău” și întreprinderea de stat Hotelul „Zarea”, potrivit Newsmaker. 

„După ce vor fi reorganizate va fi delimitată partea de bunuri imobile care urmează să fie valorificată și businessul de fapt care urmează să fie deetatizat. Vor fi la fel expuse privatizării și când va fi identificată exact metoda cea mai avantajoasă pentru stat… Printre aceste societăți sunt Moldtelecom, un șir de tipografii cu capital de stat”, a menționat Cojuhari.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *