VIDEO | Ion Șoltoianu, reținut din nou! Acesta ar fi pretins, prin șantaj, peste cinci milioane de lei de la un deținut cu care a stat în aceeași închisoare

Polițiștii și procurorii l-au reținut pe membrul organizației criminale „Patron”, Ion Șoltoianu. Acesta este bănuit că ar fi pretins, prin șantaj, peste cinci milioane de lei de la un fost coleg deținut, arată un comunicat de presă al Poliției Naționale. 

Victima este un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din Chișinău, care în momentul în care i s-au cerut banii își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar Șoltoianu – pentru omor, în același penitenciar. 

„Șantajul a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare. Oamenii legii au descins cu percheziții la învinuitul cu vârsta de 55 de ani, după care l-au reținut”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale. 

Problemele lui Șoltoianu cu legea nu sunt noi. Fostul sportiv profesionist a fost încătușat în septembrie  2011, la trei zile după ce l-a împușcat, la o terasă din centrul Capitalei, pe fostul polițist Ion Stratulat. În 2013, Șoltoianu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru deținere ilegală de arme, omor și șantaj. Ulterior, în 2019, acesta a fost eliberat înainte de termen. Însă doar după doi ani și jumătate, Șoltoianu a fost încătușat din nou, după ce l-a ameninţat cu un pistol pe un bărbat care plimba un câine pe o stradă din Chișinău.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *