VIDEO | Iurie Ciocan a lansat un spot video, prin care îi îndeamnă pe participanții la Recensământ să-și asume identitatea românească

Fostul președinte al CEC, Iurie Ciocan, revine cu apelul ca, la Recensământul Populației, care se desfășoară în perioada 8 aprilie-7 iulie, cetățenii să scrie în chestionar că SUNT ROMÂNI și că vorbesc LIMBA ROMÂNĂ. El a lansat și un spot video în care accentuează că, de 200 de ani moldovenii dintre Prut și Nistru, sunt mințiți în legătură cu identitatea lor, pentru a crea confuzie și a sparge unitatea din interior.  

„De trei săptămâni, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor, cel mai important audit de țară, care se organizează o dată la 10 ani. Am îndemnat de la bun început pe toată lumea să participe la acest studiu, ca să avem un diagnostic cât mai exact al societății noastre, pentru a înțelege mai bine CINE SUNTEM, CÂȚI SUNTEM, CE AVEM, ca să știm ce trebuie să facem pentru a depăși multiplele crize în care ne aflăm”, notează Ciocan în postarea alăturată spotului publicat pe internet.

Potrivit lui, deseori, recenzorii, din necunoaștere sau rea credință, manipulează oamenii sau îndeplinesc incomplet chestionarele, fapt care riscă să distorsioneze rezultatele finale, iar cel mai des problemele țin de partea care se referă la identitatea oamenilor chestionați și limba pe care o vorbesc.

„Admit că acest lucru se face în mod deliberat, ținând cont că șeful BNS este un specialist filosovietic, care, în loc să ajute populația să depășească criza identitară în care ne aflăm și care ne afectează enorm, el încurajează perpetuarea unei unei ideologii mincinoase, menite să-i separe pe moldoveni de restul românilor și să-i prezinte drept o „națiune” aparte.

De aceea, cred și insist că, la acest recensământ cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem, să punem punct acestei minciuni, care ne ține în confuzie de zeci de ani de zile și să clarificăm pentru totdeauna această chestiune. Adică să recunoaștem și să spunem adevărul – că majoritatea absolută a oamenilor care locuiesc între Prut și Nistru sunt de ETNIE ROMÂNĂ, iar limba pe care o vorbesc este LIMBA ROMÂNĂ”, mai menționează fostul președinte al CEC, iurie Ciocan.

Distribuie acest articol

One thought on “VIDEO | Iurie Ciocan a lansat un spot video, prin care îi îndeamnă pe participanții la Recensământ să-și asume identitatea românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *