VIDEO | Marcel Ciolacu, mesaj pentru susținerea Republicii Moldova, la întâlnirea cu Antony Blinken în SUA: E cea mai vulnerabilă țară din Europa, după Ucraina

Premierul României Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken, în a doua zi a vizitei oficiale pe care o face în SUA. În cadrul întrevederii, Ciolacu a subliniat necesitatea susținerii Republicii Moldova, pe care a descris-o ca fiind „cea mai vulnerabilă țară din Europa, după Ucraina” și unde există „un război hibrid”.

„România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă. Cunoaștem poporul rus și sistemul de agresiune. De aceea, vă rugăm, în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova. E cea mai vulnerabilă țară din Europa, după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”, i-a spus Marcel Ciolacu lui Antony Blinken, potrivit imaginilor publicate de Guvernul României.

Tot luni, Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, la Washington. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, despre situaţia de securitate de la Marea Neagră şi despre investiţiile în apărare, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Premierul României efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, până miercuri. Marţi el se va întâlni cu reprezentanţi ai unor companii americane precum Lockheed Martin şi Google.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram